Ne-am bucurat să o avem alături pe Dana Oncioiu, supermămica dedicată acestor cauze și pe MICul prinț Mihăiță, un copil extraordinar și plin de energie!
Un preview al site-ului aici: https://goo.gl/pHs4iV
Prezentarea completă a rezultatului aici: https://goo.gl/RrtJnD
În urma cercetării activității asociației și a înțelegerii nevoii sale de afirmare, echipa noastră a încercat să o sprijine nu doar printr-o reprezentare formală, ci printr-o poveste închegată despre ce înseamnă autismul și cum poate fi conștientizat.
Noua imagine ACAP are la bază povestea „Micul prinț” de Antoine de Saint-Exupéry, o analogie atât la nivel perceptiv, cât și la nivel de imagine și reprezentare. Vorbim așadar despre ideea de individualitate; fiecare caz are particularitățile sale, fiecare copil este unic și vede lumea altfel. Intervine sentimentul de izolare și/sau singurătate care susține conceptul lumilor diferite, exprimat aici prin planetele caracteristice atribuite copiilor.
Simbolul general, tratat în culoarea oficială a autismului, prezintă modul în care fiecare copil vede lumea de pe propria planetă, îmbrățișat de optimismul curcubeului, care se arată după momente grele de încercare în tot acest parcurs al conștientizării autismului. Prezentarea grafică se folosește de elemente cheie alese astfel încât să exprime o realitate a copiilor și să sugereze implicarea lor în mod direct. Imperfecțiunile din caracterele textului, texturile, fâșiile de hârtie ruptă, schițele de mână, petele de culoare în acuarelă, împreună cu paleta cromatică, imprimă prin gesturi simple o atmosfera caldă și plăcută. Odată stabilit sentimentul de empatie, oamenii din exterior ajung să înțeleagă și să se implice în poveștile copiilor și ale familiilor lor, fapt ce va influența dezvoltarea inițiativelor prezentate de asociație.
2017, text: Andreea Irimia, Maria Mandea, Bogdan Ioniţă
imagini rezultat mic 2017